RUTES URBANES
- RUTA PER LA VILA

RUTES PELS VOLTANTS

- RUTA PEL RIU

SENDERS D'ONTINYENT
- GR-7
- SENDA DEL BARRANC
  DELS TARONGERS
- ENGINYERS-COVALTA
- ENGINYERS-L'OMBRIA
- SENDA DE L'ALBA
- ALBA-
POU L'OLLETA
- POU L'OLLETA-
  POU CLAR
- SENDA SANT ESTEVE
- COVA DE L'AVERN
- SENDA DEL PAS DE
L'ASE
- SENDA FONT DEL NANO
- FONT DE RABOSER
- POU DEL CANYÍS

- SENDA DEL REMALLAR
- SENDA DEL CASTELLAR

PARATGES NATURALS
- POU CLAR
- SANT ESTEVE
- GAMELLONS
- FUSET

 

  Sender GR-7
    PLANOL
 
     
GR-7  
 
El sender de gran recorregut GR7, EUROPEU E4, té el seu inici al temple de Delfos al Peloponés (Grècia) i després de passar per Bulgària, Sèrbia, Croàcia, Eslovènia, Itàlia, França, Andorra i Catalunya, s'endinsa al País Valencià per Fredes, travessa el país per les zones muntanyoses d'interior més emblemàtiques i l'abandona pel terme del Pinós.

El GR7, E4 creua el terme d'Ontinyent per la seua part occidental. S'introdueix pel camí del Pla de la Balarma, busca la casa del Port i davalla fins l'Alianda travessant la carretera de Fontanars dels Alforins-Ontinyent CV-660.

Segueix baixant per l'assagador del Pla i travessa el barranc de la Lloma Rasa pel pont del mateix nom, un pont de ferro a una vertiginosa altura sobre el fons del barranc que en este punt mostra la seua gran riquesa biològica. En arribar a can Tomàs abandona el camí per baixar al barranc de Morera que té aigua abundant al llarg de tot l'any. Continua el seu traçat deixant a l'esquerra la casa de Morera. En passar el corral de Martines baixem al barranc de la Vall Seca per trobar la font de la Teula i la Venta Vella. Enfront d'esta casa es veu un camí que s'enfila cap a la serra travessant uns bancals de secà fins connectar amb la senda dels Enginyers que s'endevina per tota la vessant de l'Ombria. Tot seguint la senda dels enginyers i a l'alçada del barranc de Ballester, el GR7, E4 abandona esta senda per buscar la font de Ballester i el camí que per la casa de Ponce arriba a Bocairent.

Esta senda és ben interessant des del punt de vista paisatgístic, ja que des de la Solana i l'Ombria s'albiren les finques agrícoles conreades del centre de la vall. Les fonts de la Rulla, Morera, la Teula, el Moro i Ballester totes brollen aigua al llarg de tot l'any.

 
     Ajuntament d'Ontinyent