RUTES TURÍSTIQUES
- ONTINYENT CULTURAL
ONTINYENT PAITSATJÍSTIC
- ONTINYENT GASTRONÒMIC
- ONTINYENT INDUSTRIAL

SENDERS D'ONTINYENT
- GR-7
- SENDA DEL BARRANC
  DELS TARONGERS
- ENGINYERS-COVALTA
- ENGINYERS-L'OMBRIA
- SENDA DE L'ALBA
- ALBA-POU L'OLLETA

- POU L'OLLETA-
  POU CLAR
- SENDA SANT ESTEVE
- COVA DE L'AVERN
- SENDA DEL PAS DE
L'ASE
- SENDA FONT DEL NANO
- FONT DE RABOSER
- POU DEL CANYÍS

- SENDA DEL REMALLAR
- SENDA DEL CASTELLAR

PARATGES NATURALS
- POU CLAR
- SANT ESTEVE
- GAMELLONS
- FUSET

ALTRES
SECTOR TURÍSTIC

 


RUTA GASTRONÒMICA


   


El producte gastronòmic pot convertir-se en unaGastronomia grata experiència turística. La dieta diària de la majoria de les cases ontinyentines segueix sent la tradicional, basada en els ingredients bàsics de la dieta mediterrània. Lligat al fort vincle amb la terra, hi ha una àmplia tradició de carnissers. Els embotits d’Ontinyent tenen un gran renom, en especial les botifarres. Així mateix, són molt afamats els vins i els olis d’oliva de producció autòctona, que solen estar sempre en les nostres taules.

Amb esta ruta vos descobrirem els secrets de l'elaboració de l'oli verge d’oliva i del vi, els aromes de la terra i de la fusta impregnades en la beguda dels déus. De la mà d'experts enòlegs redescobrirem tot el procés de producció, la tradició que l'envolta, els cellers, almàsseres i les qualitats de l’oli i el vi ontinyentí amb una degustació.

Coneixerem de primera ma els embotits d’Ontinyent, reconeguts per una marca de qualitat, amb Raïmdegustació inclosa i segons disponibilitat podrem realitzar un taller d’elaboració per a xiquets.

No podem oblidar en este itinerari gastronòmic els dolços artesanals, com els rovells d’ou al fondant o els pastissos de moniato. Podrem visitar la pastisseria Hijo de Teodoro Mora. L’obrador, antigament cereria, va ser fundat el 1786, i sota el regnat d’Alfons XII, va ser proveïdor de la Casa Reial.

Ontinyent compta amb una àmplia selecció de bars i restaurants on degustar la cuina local, les exquisides tapes o prendre una copa amb els amics. A diversos restaurants de la ciutat es poden trobar plats que recuperen la gastronomia tradicional basada en els embotits casolans i en la més àmplia gamma d’arrossos, com el Enoturismode fesols i naps. Hostalers de la ciutat i la comarca organitzen al llarg de l’any interessants jornades gastronòmiques com la Fira Gastronòmica d’Ontinyent i la Vall d’Albaida pel mes de novembre.

I es que la gastronomia d’un poble, moltes vegades ve associada a les seues festes. A Ontinyent, quan arriba el dia del Bou, a totes les cases es prepara la típica cassola al forn i en temps de Fira, toca la coca de trossos amb embotit, pebrassos, cansalada i carxofes. La resta de l’any també se’n fan de coques salades, la més habitual la de pebrot i tomaca. Per este motiu, la ruta gastronòmica pot variar i adaptar-se a estes circumstàncies, per tal de disfrutar amb tots els sentits.


 
     Ajuntament d'Ontinyent