RUTES URBANES
- RUTA PER LA VILA

RUTES PELS VOLTANTS

- RUTA PEL RIU

SENDERS D'ONTINYENT
- GR-7
- SENDA DEL BARRANC
  DELS TARONGERS
- ENGINYERS-COVALTA
- ENGINYERS-L'OMBRIA
- SENDA DE L'ALBA
- ALBA-
POU L'OLLETA
- POU L'OLLETA-
  POU CLAR
- SENDA SANT ESTEVE
- COVA DE L'AVERN
- SENDA DEL PAS DE
L'ASE
- SENDA FONT DEL NANO
- FONT DE RABOSER
- POU DEL CANYÍS

- SENDA DEL REMALLAR
- SENDA DEL CASTELLAR

PARATGES NATURALS
- POU CLAR
- SANT ESTEVE
- GAMELLONS
- FUSET

  El Pou Clar  
   

El Pou Clar és el paratge fluvial més important del municipi i alberga importants valors naturals i paisatgístics. El riu Clariano neix ací mateix i en els seus primers metres configura un seguit de pous o tolls excavats per l’aigua sobre roca calcària conformant un paisatge ben singular de formes arrodonides i de tranquil·les làmines d’aigua. La forta vinculació d’este paratge amb els ontinyentins i ontinyentines ha fet que cada pou tinga un nom, que de dalt a baix s’anomenen Pou dels Esclaus, Pou Clar, Pou Gelat, Pou de la Reixa, Pou Fosc i Pou dels Cavalls. La bona accessibilitat ens permet caminar per la seva vora gaudint del contrast dels colors de la roca, l’aigua i els baladres, i també d’un bany revitalitzant a l’estiu a les aigües més fresques de la contornada.

Com arribar

• A peu o en bicicleta. Cal prendre el camí del Llombo (al carrer del mateix nom). Este camí es travessat per la ronda Oest des d’on continuem fins arribar a la fàbrica de l’Alba. En este punt ens desviem a la dreta fins trobar la senda de l’Alba, que pel costat de la casa del mateix nom, ens durà al Pou Clar envoltats de garrofers, piteres i el perfil de barranc. Este recorregut no està senyalitzat

• En vehicle a motor. Arribem molt fàcilment prenent la carretera CV-81 entre Ontinyent i Bocairent. A uns 2 km. del nucli urbà trobarem l’encreuament de la carretera en direcció a Fontanars del Alforins. Just en este punt hi ha un aparcament de vehicles des d’on s’accedeix al paratge.

 

Que pots fer

Este paratge està molt pròxim (500 metres) a l’inici del sender PR V-122 que arriba al nucli urbà de Bocairent en menys d’una hora. També podem passejar per este sender fins el punt que vullgam, envoltats de les pentes, els molins, la vegetació i l’ocasional remor de l’aigua del barranc dels Tarongers.

Des del Pou dels Cavalls a la part més inferior del paratge, podem prendre unes escales que ens duran a la pineda de Galindo, un paratge amb taules sota pins i carrasques i aigua potable on berenar o dinar.

El que no has de fer

Usos i activitats prohibides

 
 
     Ajuntament d'Ontinyent