RUTES URBANES
- RUTA PER LA VILA

RUTES PELS VOLTANTS

- RUTA PEL RIU

SENDERS D'ONTINYENT
- GR-7
- SENDA DEL BARRANC
  DELS TARONGERS
- ENGINYERS-COVALTA
- ENGINYERS-L'OMBRIA
- SENDA DE L'ALBA
- ALBA-
POU L'OLLETA
- POU L'OLLETA-
  POU CLAR
- SENDA SANT ESTEVE
- COVA DE L'AVERN
- SENDA DEL PAS DE
L'ASE
- SENDA FONT DEL NANO
- FONT DE RABOSER
- POU DEL CANYÍS

- SENDA DEL REMALLAR
- SENDA DEL CASTELLAR

PARATGES NATURALS
- POU CLAR
- SANT ESTEVE
- GAMELLONS
- FUSET

  Font de Gamellons    
    És una zona de acampada amb la companya d’una font que quasi sempre raja encara que siga poca aigua. Trobarem taules i paellers en una paratge ombrienc amb varietat d’espècies vegetals. La difícil accessibilitat es compensa amb la tranquil·litat que es respira quasi en qualsevol època de l’any

 Com arribar

• A peu o en bicicleta. Prenem el camí del l’Ombria que neix al nucli urbà, al carrer Carril que està al costat del pont de Santa Maria. Des d’ací trobarem unes marques en forma de dues línies paral·leles de color blau que ens indiquen que estem sobre l’itinerari. Estes mateixes línies creuades indiquen que estem fora de l’itinerari. Es tracta d’un recorregut llarg de 14 quilòmetres, encara que molt assequible.

• En vehicle a motor. Cal prendre la carretera a Fontanars dels Alforins per l’Ombria CV-655, des de la carretera de Bocaierent, o del mateix punt en que inicia el recorregut a peu. Entre els punts quilòmetres 8 i 9 trobarem un camí a l’esquerra amb un plafó que indica Senders de Fuset. Este camí sense asfaltar ens durà a la font de Gamellons.

El que no has de fer

Que pots fer

Pots acampar si prèviament demanes autorització a la Conselleria de Territori i Habitatge.

Des d’ací pots fer alguns recorreguts de senderisme. Pots prendre el SL V-19 que fa un recorregut circular a la font de la Duenya des del costat mateix de la casa de Gamellons. També acostar-te al refugi casa de Castelló amb un PR senyalitzat que trobaràs també al costat de la casa de Gamellons. Una tercera alternativa és anar a la font del Nano que està molt pròxima i que també configura un paisatge singular. Trobaràs la senda a la part més baixa del paratge de la font de Gamellons, en tan punt travesses un pontet que salva una palafanga.

 
 
     Ajuntament d'Ontinyent